Leesvoer

Professioneel Zingen voor Iedereen, door Ineke van Doorn

Zingen voor dummies, door Pamela Philips. De Dummie-reeks is sowieso een van mijn favorieten. Altijd lekker leesbaar en overzichtelijk.

Tipboek zang, Tipboek Zang is geen lesboek, maar een leesboek met praktische informatie en tips over de mogelijkheden van de stem.

Complete vocal technique, Diverse zangstijlen komen aan de orde: van klassiek tot rock, pop en jazz. Heel duidelijk en helder uiteengezet door Cathrine Sadolin. Heel geschikt ook voor de autodidactische zanger.

Rock your english, door Buffi Duberman. Een leuke manier om je Engels kunt verbeteren. Geen droge behandeling van grammaticaregels, maar een levendige benadering met muziek en songteksten die tot de verbeelding spreken.

Ik hoor het aan je stem, door Elizabeth Ebbink. Meer dan zeventig links via QR-codes naar bekende stemmen op YouTube. Fragmenten met Linda de Mol, Matthijs van Nieuwkerk, Mien Dobbelsteen, Jules Deelder, Margareth Thatcher, Maria Callas en vele anderen.

Luistervoer

leuke inzingcd: funk and fun van Kim Chandler

Kijkvoer

The Zen of Screaming van Melissa Cross. Over grunten. Wat?! Ja! Grunten. Erg leuk om te zien hoe langharige zwaargetatoeeerde mannen op een krukje ‘ieieieieie’ zingen.