Ik ben mijn studiecarrière begonnen op de DDV, docentenopleiding Drama, faculteit van Artez. Na deze studie halverwege te hebben afgebroken ben ik begonnen aan een studie Frans. Pas toen ik die had afgerond durfde ik toelating te toen op het conservatorium. Met wat aanbevelingen op zak (oa van Margreet Honig) en daarmee met behulp van particuliere fondsen ben ik Klassiek Zang gaan studeren in Utrecht en Amsterdam. Hoofdvak Zang heb ik gehad van onder andere Ronald Klekamp en Cilly Dorhout. Zij hebben mij een breed georiënteerde basis gegeven. Met name Cilly vond het belangrijk dat je wist hoe de stem werkt. Mijn eerste jaren methodiek heb ik ook bij haar gevolgd.

Jaren na deze studie kwam de zangtechniek EVT en later CVT ons land in gedwarreld. Ze spraken me meteen aan en heb ik me verder verdiept in deze technieken. Deze benaderingen zijn een waardevolle aanvulling op mijn basis geworden. Op dit moment ben ik bezig met UVS (Universal Voice System), een systeem waar alle nieuwe inzichten op zanggebied worden gebundeld.

Natuurlijk haal je als zanger en coach overal de krenten uit de pap en zo gebruik ik ook facetten uit oa. Lichterberger , klank-georiënteerd zingen en Alexandertechniek.

In juli 2014 ben ik geslaagd voor de opleiding voor Theatermaker/Regisseur.