Een leerlingconcert, moet dat nou?

 

 ’Jij maakt er altijd zoveel werk van, word je daar nou niet moe van?’ Die vraag stelde een vriend laatst.

Mijn leerlingen kunnen meerder keren per jaar meedoen aan een uitvoering; meezingen met andere bands, gemeenschappelijke uitvoering van muziekschool Oosterbeek, waar verschillende disciplines bij elkaar gezet worden en… het grote ’Zin in Zingen Concert’.

Dit jaar huur ik daar de Concertzaal voor af. Grote zaal, hoge kosten, en inderdaad veel, heel heel veel werk…

 

Uitvoering uitzitten

Leerlingconcerten, of dat nou zang, piano, gitaar of iets anders is, zijn meestal een ’moetje’. Je gaat kijken omdat je dochter, broer, vriendin of tante meedoet en uit liefde ga je mee. Meestal zit je dat met samengeknepen billen uit. Als jouw loved one dan geweest is, wil je meestal ook wel weer weg. Meestal komt hij/zij 1 keer aan bod. Zo samengevat kun je wel stellen dat het meestal eerst wachten is en dan uitzitten (je kunt immers niet zomaar weglopen).

Win win

Omdat ik zo’n uitvoering uitzitten zelf een behoorlijke opgave vind wil ik dat anders doen. Lees verder…

Share : facebooktwittergoogle plus
pinterest


Opera Antonio

Kok Wim heeft Bob in de koelcel gegooid. Isabella is boos.

Een prachtig initiatief

Stel je bent pianodocent, zowel op het (Artez)conservatorium als privé en ja laat al je leerlingen (van alle niveaus en talenten) vanaf de eerste les kennismaken met compositie. Dan krijg je heel veel interessante stukken.

Aljosja Buijs heeft al deze composities tot een opera (niet allemaal klassiek hoor; funk, reggae, musical, rap) gebakken en laat het uitvoeren door professionele musici. Vijf zangers begeleid op piano (Aljosja Buijs) en percussie (Maarten Zaagman).

Lees verder…

Share : facebooktwittergoogle plus
pinterest

Ruilhandel

 

Ik doe iets voor jou, jij doet iets voor mij…

Ik geef sinds kort zangles aan iemand in ruil voor massage. De persoon in kwestie is masseuse en heeft geen geld voor zangles. Zodoende bood ik haar aan in natura te betalen, aangezien ik wel houd van massage. Daarmee doe ik aan ruilhandel. Na een paar weken ben ik toch benieuwd hoe dit zich nu verhoudt tot de Belastingdienst. Normaal draag ik 21% af op elke gegeven les, maar ik ontvang nu geen geld, maar een wederdienst.

Ik bel de Belastingtelefoon op 0800-0543. Na een uitgebreid ‘van menu naar menu’ mag ik zo’n zeven minuten wachten. Lees verder…

Share : facebooktwittergoogle plus
pinterest


Engelse uitspraak

Wil je eens flink oefenen op je engelse uitspraak? Hier een uitdaging van drie pagina’s, geschreven door G. Nolst Trénité. Hij begint zijn oefening met de opmerking dat als je dit correct kunt uitspreken, je beter engels spreekt dan 90% van de engelsen. Nou, ga je gang:-)

English Pronunciation

Kom je er niet uit? En wil je dat wel? Dan moet je eens kijken op de site van Buffi Duberman; http://rockyourenglish.com

Share : facebooktwittergoogle plus
pinterest

1 2